Cases


Hunden har været brugshund i 15.000 år


Følg med her på siden, hvor vi vil tage forskellige emner op. Hvordan startede vi med at bruge hundene til at løse opgaver for os (mennesket) og frem til forskellige træningsmetoder, samt at vi kun lige er begyndt at forstå hvor effektiv hundens sanser er. 


Derudover vil vi dykke ned i rejsen for nye hundeteams der er på vej ind i arbejdshunde-verdenen. 

Sengelus træning med Nathalie og Sebastian fra Northmen Working Terriers


Sebastian og Nathalie deltager på kursus for at lære Cedra (Borderterrier) at finde sengelus/væggelus. Når Cedra er færdiguddannet skal hun arbejde i Sebastians firma Hackbarth skadedyrsfirma i Flensburg. Her i videoen markerer Cedra for første gang på en vatrondel med sengelusfærd på.  Cedra deltager på Danish K9 Solutions specialssøgskursus.

Afghanistan 2011 var året med Michaels vigtigste søg til dato


I 2011 i Helmand i Afghanistan var H.K.H. Dronning Margrethe på besøg hos de danske styrker. Under hendes besøg afsøgte Ibo hendes værelse samt de områder hun skulle benytte ude i MOB Price. Dette var det vigtigste søg som Michael har prøvet. 


På billedet får Ibo nogle royale klap på hovedet efter han havde sat poteaftryk op af H.K.H. Dronning Margrethes ben. 
Ibo ville gerne hilse på som han plejer, han vidste jo ikke at man skulle opføre sig pænt over for Dronningen...  

Skimmelsvampsøg med Mould i Varde 


Danish K9 Solutions var blevet kontaktet af Lærke, da de mistænkte skimmelsvamp i deres bolig. 


Da vi kommer ud til deres hus gennemgik vi først huset for at se områderne inden Mould kom ind og søgte. Mould fandt hurtigt et område nede i deres kælder og sat sig og markerede i hjørnet ved stikkontakten. 


Billederne taler for sig selv omkring, hvorvidt der var skjult skimmel tilstede. 


Mould havde yderligere markeringer rundt i deres hus, som de ikke kendte til før han havde afsøgt huset for skimmelsvamp. 


En skimmelsvampsøgshund som er trænet hos Danish K9 Solutions, kan finde alle de typer af skimmelsvamp som typisk findes og giver gener i boliger her hjemme i Danmark. De gør det med stor sikkerhed og uden der behøves at udtages boreprøver og andre destruktive prøver, steder hvor det ikke er nødvendigt. 

Sikkerhedsøg for sprængstof og våben på ELUAR 2022 i Bellacenteret  


Danish K9 Solutions blev kontaktet af K9 Unitss omkring støtte til en sikkerhedsopgave i Bellacenteret.
Det var første gang at der blev brugt bombehunde på en ELUAR kongress. Der var 15.000 deltagerer over tre dage, de tre bombehunde som Danish K9 Solutions leverede til opgaven søgte Bellacenteret, alt bagage og sikkerheds sweep i VIP områder samt mellem alle deltagerne. 
En rigtig spændene og stor opgave, som hundene løste til UG. 
Der var stor ros fra de tyske sikkerhedsansvarlige, de havde ikke oplevet hunde og fører af denne kaliber før. De vil benytte Danish K9 Solutions til deres næste opgaver, hvor truslen er på et niveau som kræver sikkerhed med bombehundene.