#NOCOMPROMISE er grundstenen i alt hvad Danish K9 Solutions laver.

Om

Michael S. Nielsen, CEO


Michael er veteran med tre udsendelser til Afghanistan i løbet af sine 15 år i Forsvaret. Han startede sin professionelle karriere med hund i 2008 i flyvevåbnet som kombihundefører.


I 2017 var han som den første dansker igennem Vohne Liche Kennels, Dual Police Dog Trainers Course. Hvor han samtidig blev inviteret til at være den første dansker som skulle dømme til VLK Olympics i 2018, dette er et af de Amerikanske mesterskaber indenfor tjenestehunde.


I 2018 stoppede han i Forsvaret og gik fuldtid ind i Danish K9 Solutions. Siden efteråret 2018 har Michael haft over 120 hunde igennem sit firma, og disse er nu rundt i hele verden som arbejdshunde.


Michael har altid svoret at en rigtig hund er en schæferhund, men i 2021 fik han muligheden for at få fat i de eftertragtede Holsteiner terrierer, den første var Arco og i 2022 kom Arax til også. Disse hunde har løftet mulighederne for søgsarbejde til højder hvor ingen af de ”kendte” brugshunderacer kan følge med.

Certificeringer


Uddannelser er vigtige, men certifikater på det man lover er endnu vigtigere. Derfor ligger vi de følgende certifikater og aftaler på vores hjemmeside, fordi oplysning og ærlighed betyder så meget i et så specialiseret felt, hvor sikkerhed betyder alt. 

Dual Purpose Police Dog Trainer's Course

American Working Dog Trainer

Sprængstofhundefører uddannelse

Flyvevåbnet

Kombihundefører uddannelsen

Flyvevåbnet

American Working Dog Certifying Judge

American Working Dog

Dressurlederassistent

Forsvaret

Certificate of Appreciation

Michael S. Nielsen

Scentlogix

Instruktøruddannelse

Flyvevåbnet

Certificate of Appreciation

Danish K9 Solutions

Vejen til

Danish K9 Solutions


Michael har hele sit liv været omgivet af hunde, men da hans far startede som Hundefører i Flyvevåbnet fik han det, at have en arbejdshund og arbejde med disse, helt ind under huden. 


I 2007 under hans udsendelse til Afghanistan opdagede han hvad hundene også kunne bruges til. Da han kom hjem fra sin tur, opsøgte han den nye enhed i Flyvevåbnet som trænede hunde udelukkende med henblik på at blive udsendt og gøre en forskel for de Danske soldater på Jorden.


Efter et længere uddannelsforløb blev Michael udsendt med Ibo første gang i 2011 til Helmand i Afghanistan. Michael havde mange succesfulde søg med Ibo og fik skabt mange kontakter med andre internationale hundeførere.


Da Michael var afsted i 2013 med Task Force 7, var han den første danske hundefører som var udsendt med Frømændene og Jægerne. På denne tur fik Michael kontakt til civile hundeførere fra USA og dette blev startskudet til hans vej ind på den internationale scene med specialhunde i alle afskygninger.

I 2017 var Michael den første dansker som var igennem Vohone Liche uddannelse som, Dual Police Dog Trainers Course. Dette gav Michael en international anerkendt træneruddannelse og han er stadigvæk den eneste fra Europa med gyldig bevis samt tilladelse til at dømme og godkende hunde til American Working Dog standarter som er anerkendt i hele Verden. I 2018 var Michael dommer til AWD Olympics, som den første dansker nogensinde. 


I 2018 startede Michael Danish K9 Solutions da hans kontrakt med Forsvaret havde ophør. 

I Oktober 2019, afleverede Michael en hund til Satzuma SWAT. Denne hund var den første i USA som blev godkendt med et dansk certifikat og siden har interressen kun vokset for at få dette fra flere hunde enheder i specielt USA.


I 2020 var Michael som den første dansker inviteret til at undervise på Police K9 Conference i Las Vegas. Her blev ordrebogen fyldt mere end godt op, og Danish K9 Solutions har fløjet afsted lige siden.  

Michael har i skrivende stund haft 120 hunde igennem Danish K9 Solutions. 

Kunder/Samarbejdspartnere 


Vi har igennem årene haft fornøjelsen af at samarbejde med, alle de store spillere inden for arbejdshunde i Danmark. Vi gør det fortsat efter 5 år, som det eneste civilie firma i Danmark.